Συστημα Βαθμολογησης

Οι βαθμολογίες είναι άκρως υποκειμενικές. Ωστόσο, υπάρχει μία λογική στον τρόπο που εφαρμόζονται, ανάλογα με τη μορφή τέχνης:

Ταινίες
Οι ταινίες βαθμολογούνται σε κλίμακα από το 0 έως το 10. Το 10 σημαίνει ότι η ταινία είναι αριστούργημα, συγκρίσιμη με τα μεγάλα αριστουργήματα του παγκόσμιου κινηματογράφου. Ωστόσο, ο όρος αριστούργημα δεν περιορίζεται μόνο στον κλασικό κινηματογράφο, αλλά θα μπορούσε να λάβει υπόψη του και σύγχρονες δημιουργίες.

Συγκεκριμένα, η κλίμακα βαθμολογίας έχει περίπου ως εξής:

1-2: OK (C-, C)
3-4: Καλή (C+, B-)
5-6: Πολύ καλή(B, B+)
7-8: Άριστη (A-, A)
9-10: Αριστούργημα (A+)

Μουσική
Για τις κριτικές CD κλασικής μουσικής χρησιμοποιείται σύστημα βαθμολόγησης με αστεράκια, από 1 έως 5. Επειδή η ποιότητα των άλμπουμ κλασικής μουσικής που κυκλοφορούν είναι τις περισσότερες φορές αρκετά ανώτερη από την ποιότητα των σύγχρονων ταινιών, οι βαθμολογίες κλασικής μουσικής θα κυμαίνονται συνήθως στα 4-5 αστεράκια. Αυτό σημαίνει ότι μόνο ποιοτικές ερμηνείες θα παρουσιάζονται σε αυτό το site.

Βιβλία
Οι κριτικές βιβλίων δεν υπόκεινται σε κανένα σύστημα βαθμολόγησης. Ο συγγραφέας λειτουργεί ως αυτόνομη οντότητα και το δημιούργημά του αποτελεί προσωπικό μόχθο χωρίς τη βοήθεια που έχει ένας σκηνοθέτης ή μαέστρος/σολίστας, ο οποίος θα συνεργαστεί με ένα ολόκληρο επιτελείο για την παραγωγή του τελικού έργου. Είναι η άποψη του The High Arts Review ότι μία κριτική με σύστημα βαθμολόγησης για βιβλία θα ήταν άδικη. Ωστόσο οποιαδήποτε κριτική, θετική ή αρνητική, εμπεριέχεται στην ανάρτηση καθαυτή.